Nieuwsbrief SCVO - 3

De nieuwsbrief SCVO heeft vooral een functie voor de interne communicatie binnen de SCVO. Via deze nieuwsbrief kunnen nieuws en wetenswaardigheden onderling worden uitgewisseld. Iedereen die zich inzet voor het Osse carnaval kan zo op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt en tegelijk een ander informeren over de eigen activiteiten. De nieuwsbrief wordt per e-mail toegestuurd aan allen die zich hiervoor via de website hebben aangemeld.

Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven, klik dan hier.

Uit het bestuur

Presidentiële column

De President van de SCVO, Robert-Jan Steegman, verzorgt een vaste column voor de nieuwsbrief. Deze keer houdt hij een warm pleidooi voor mond-op-mond reclame om de vele carnavalsactiviteiten in Oss te promoten.
Lees verder

Prinselijke column

Ook onze Stadsprins, Arno I, heeft zijn eigen column. Een ding is de redactie van de nieuwsbrief nu al duidelijk: deze Hoogheid schrijft net zo makkelijk als dat hij kletst…
Lees verder

Halfvastenbal 21 maart geannuleerd

Het Halfvastenbal ter afscheid van de Stadsprins op 21 maart 2009 gaat helaas niet door. Gelukkig wordt er een goed alternatief geregeld.
Lees verder

Stadsprins Arno I en Jeugdprins Niek I naar TOP

Vrijdag 20 februari 2009 gaat Stadsprins Arno I met zijn gevolg naar TOP Oss. Daar doet hij samen met Jeugdprins Niek I de aftrap op een ludieke wijze. Iedereen die carnavalesk verkleed is, mag gratis naar binnen.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Uit de commissies

Programma Boerenbruiloft

De commissie Boerenbruiloft hoopt u allen te mogen begroeten op de Boerenbruiloft, dinsdag 24 februari 2009. Graag laat zij daarom aan u weten wat er allemaal op het programma staat.
Lees verder

SCVO online fotoboek vernieuwd

Na de website, het programma openbaar carnaval en de diverse flyers heeft nu ook het online fotoboek een nieuw uiterlijk gekregen. Maar er is méér veranderd.
Lees verder

Publiciteitsmachine loopt op volle toeren

Hebt u de borden van Oog-voor-Oss al gezien met de nieuwe mascotte Ossie en de aankondiging van maar liefst negen evenementen voor het komende feest van carnaval?
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Overig nieuws

Klunen geeft Oss kleur

Op 8 februari 2009 staat het Osse Centrum weer in het teken van het jaarlijkse klunen. Onder het motto ‘Er is niks mis met fris’, kent klunen kent dit jaar wel een aantal spelregels om het alcoholgebruik in goede banen te leiden.
Lees verder

Dialezing Vier kèrres Elluf in het Stadsarchief Oss

Op donderdag 12 februari 2009, van 19:30 tot 22:00 uur, verzorgt Alphons Bakker een dialezing met de titel ‘Vier kèrres Elluf, over de historie van het Osse carnaval’ in het Stadsarchief Oss. Voor deze lezing kunt zich aanmelden.
Lees verder

De Krinkelkoppen nemen de wijk

Op 15 februari gaan De Krinkelkoppen weer de wijk in om die mensen te fêteren die het grote carnavalsfeest graag mee willen vieren, maar dit om diverse redenen niet (meer) kunnen. Ieder jaar raken de actieve leden van De Krinkelkoppen hiervan zeer onder de indruk en dus doen ze dit graag.

Osse Carnavalsmis vervroegd naar 12:30 uur

Zaterdag 21 februari 2009 staat er weer een Osse Carnavalsmis op het programma. Dit jaar vervroegd, vóór de opening van het openbare carnaval op d'n Heuvel. Dus eerst een moment van bezinning en daarna in optocht naar het centrum.
Lees verder

PCV De Krinkelkoppen Back to the Seventies

Benieuwd hoe carnaval in de zeventiger jaren eruit zag, dan is hier je kans! PCV De Krinkelkoppen organiseert op zondag 22 februari weer hun Back to the Seventies.
Lees verder

Frollies dit jaar geen meelopers ...

Van de Frollies ontving de nieuwsbriefredactie het volgende bericht: “Waren we eindelijk met een behoorlijke groep en dan doen wij ’t niet. Meelopen met de optocht dus.”
Lees verder

KAKO bouwt weer carnavalswagen

Bij het KAKO kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar meebouwen aan hun eigen carnavalswagen. Dit jaar doet het KAKO al voor de negende keer mee aan de optocht en al vaak is een mooie prijs gewonnen. Of dat dit jaar ook weer lukt? Help maar mee, dan komt het goed.
Lees verder

Oscaris V onthuld als Jeugdgrootvorst bij De Raauw Ossekar

Zondagmiddag 18 januari 2009 zijn in De Hille de nieuwe Jeugdgrootvorst van de Raauw Ossekar en zijn Adjudant bekend gemaakt. De twee jongens die met het carnaval bij de jeugd voorop zullen gaan zijn Koen Roelands en Kevin Janssen.
Lees verder

De Fluutjes winnen het Maaslands Kapellen Festival

Bloaskapel de Fluutjes uit Bussum heeft zaterdag 20 januari 2009 de eerste prijs gewonnen bij het Maaslands Kapellen Festival van De Raauw Ossekar in Oss.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Lief en leed

Boerenpaar uit elkaar?

Uit betrouwbare bron heeft de redactie van de nieuwsbrief vernomen dat het boerenpaar een relatiecrisis doormaakt. Gaat de boerenbruiloft op 24 februari nu wel door?
Lees verder

Geboren: Gitte Weijers

De woordvoerder van de Raod van Elluf van PCV De Krinkelkoppen, Gerard Weijers, en zijn vrouw Dorien zijn weer vader en moeder geworden.
Lees verder

Geboren: Mirthe van Hest

Op 24 januari 2009 is een heel klein Huppelke geboren. Haar naam is Mirthe van Hest en zij is de dochter van Marjorie en Joris en het zusje van Thijn.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Vraag en aanbod

Vacature(s) Hoffotograaf

Om bij zoveel mogelijk evenementen aanwezig te zijn is het Hoffotograafteam op zoek naar enthousiaste carnavalsvierders met gevoel voor fotografie die ook graag tijdens enkele activiteiten een aantal foto’s willen maken.
Lees verder

Vacatures Krinkelbloazers

Bloaskapel 'De Krinkelblaozers' is op zoek naar diverse bloazers en naar een Bekkenist.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Nieuwe commissieleden

Hieronder volgt een overzicht van nieuwe commissieleden en worden zij, als het even kan, ook aan u voorgesteld.

Commissie PR en voorlichting

  • Jack Post, DTP-er Carnavals Evenementen Krant
► Terug naar inhoudsopgave

Vertrokken commissieleden

Hieronder volgt een overzicht van de commissieleden die de functie hebben neergelegd.

Commissie Dweilmaondag

  • Tom Muskens, voorzitter
► Terug naar inhoudsopgave