Nieuwsbrief SCVO - 2

De nieuwsbrief SCVO heeft vooral een functie voor de interne communicatie binnen de SCVO. Via deze nieuwsbrief kunnen nieuws en wetenswaardigheden onderling worden uitgewisseld. Iedereen die zich inzet voor het Osse carnaval kan zo op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt en tegelijk een ander informeren over de eigen activiteiten. De nieuwsbrief wordt per e-mail toegestuurd aan allen die zich hiervoor via de website hebben aangemeld.

Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven, klik dan hier.

Uit het bestuur

Presidentiële column

De President van de SCVO, Robert-Jan Steegman, verzorgt een vaste column voor de nieuwsbrief. Geïnspireerd door de jaarwisseling kijkt hij deze keer terug op 2008 en vooral ook vooruit naar 2009.
Lees verder

Prinselijke column

Ook onze Stadsprins, Arno I, heeft zijn eigen column. Deze keer heel gevarieerd en met vele onderwerpen. En natuurlijk kijkt ook hij vooruit naar 2009. Maar goede voornemens heeft hij niet gemaakt...
Lees verder

Uit de bestuursvergadering van 5 januari 2009

Uit het verslag van het Algemeen Bestuur van de SCVO op 5 januari 2009 zijn de volgende nieuwtjes te melden: de benoeming van een Marktmister, de bouwloods komt eraan en de sponsorbijeenkomst tijdens Winterland was zeer geslaagd.
Lees verder

SCVO-artikelen in de verkoop

Het bestuur van de SCVO heeft het initiatief genomen om zelf de verkoop van SCVO artikelen ter hand te nemen. Het assortiment is met zorg samengesteld en weerspiegelt de rijke geschiedenis van de SCVO.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Uit de commissies

Grote veranderingen voor In- en optocht

Voor de commissie In- en optocht zijn er dit jaar een hoop extra uitdagingen en zij wil iedereen graag even kort vertellen wat ze dit jaar allemaal gaat doen om het voor het publiek en deelnemers nog leuker te maken dat het al was.
Lees verder

Kopij Regio Oss en Carnavals Evenementen Krant

De commissie PR en voorlichting vraagt alle commissievoorzitters van de SCVO en de verenigingen om artikelen en persberichten voor de wekelijkse katern in de Regio Oss en de Carnavals Evenementen Krant tijdig aan te leveren.
Lees verder

Kaartverkoop Pronkconcert ‘Concert Carnavalesk’ gestart

Het Osse Pronkconcert mag ook dit jaar mag niet op uw carnavalsagenda ontbreken. Van 20.11 uur tot 02.00 uur zal Theater De Lievekamp het decor zijn van dit unieke evenement voor alle Ossekoppen en Ossenekskes. De kaartverkoop is inmiddels gestart.
Lees verder

Interview met Tom Sijpestijn

In het weekblad Regio Oss werd woensdag 31 december 2007 de samenvatting geplaatst van een interview met Tom Sijpestijn, de nieuwe voorzitter van de commissie Fondsenwerving. Dit was echter maar een klein gedeelte, het volledige interview vindt u hier.
Lees verder

CarnaBal houdt het fris…

Eindelijk krijgt de jeugd van Oss en omstreken hun eigen feest. CarnaBal is het evenement voor jongeren van 12 t/m 15 jaar op carnavalszondag in De Rusheuvel in Oss.
Lees verder

Introductie Ossie als mascotte

Als mascotte voor het Osse carnaval is Ossie geïntroduceerd. De bedoeling is dat deze ludieke mascotte een herkenbare identiteit geeft aan het Osse carnaval en zichtbaar is bij ieder evenement van de SCVO.
Lees verder

Het verhaal van Ossie

De oplettende lezer van De Regio Oss heeft gezien dat iedere week in de carnavalskatern een deel van het verhaal van Ossie wordt verteld. Niemand minder dan John van Boekel heeft dit voor de SCVO geschreven. De gepubliceerde delen zijn nu ook te lezen op de website.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Overig nieuws …

Nieuwe prins Los Zand

Op 10 januari 2009 heeft in een overvol Vrieshuis, de residentie van CV Los Zand, Prins Joep dun Urste en dun Twidde zijn versierselen overgedragen aan de nieuwe Prins van Los Zand.
Lees verder

OEPZ in Oss

Op 16 en 17 januari 2009 vinden de eerste voorstellingen plaats van het nieuwe carnavalsevenement OEPZ in ’t Oude Theater. OEPZ biedt een open podium voor diverse carnavalsverenigingen, Osse kapellen en tonpraoters.
Lees verder

Onthulling Jeugdgrootvorst Oskaris V bij De Raauw Ossekar

Zondagmiddag 18 januari 2009 worden bij De Raauw Ossekar de nieuwe Jeugdgrootvorst Oskaris D’n Vijfde en zijn Adjudant bekend gemaakt. Dit gebeurt vanaf 15:00 uur in wijkcentrum De Hille, de residentie van De Raauw Ossekar.
Lees verder

Laatste CD presentatie Maaslands Carnavals Liedjes Festival?

Zondagmiddag 18 januari 2009 wordt rond 16:30 uur de nieuwe CD van het 28e Maaslands Carnavals Liedjes Festival (MCLF) gepresenteerd bij De Raauw Ossekar. Wat niemand wenst - maar wat helaas toch dreigt te gebeuren - is dat dit de laatste CD presentatie is.
Lees verder

Het Groot Optochtbal 2009 nu nog groter

Op zaterdag 31 januari 2009 organiseert Carnavalsvereniging De Foempers alweer voor de 8ste keer het Groot Optochtbal. Dit jaar voor het eerst in Vivaldi. Voor deze Super Carnavalsavond hebben De Foempers weer een keur van artiesten op het podium staan.
Lees verder

Bestuurswisselingen PCV De Krinkelkoppen

Bij PCV De Krinkelkoppen heeft een aantal bestuursmutaties plaatsgevonden, die alle per heden ingaan. Daarmee verandert ook het postadres van PCV De Krinkelkoppen. PCV De Krinkelkoppen verzoekt u daarom dit adres, met ingang van heden, in uw bestanden aan te passen.
Lees verder

Het Kapellenoverleg stelt zich voor

Het Kapellenoverleg is een orgaan waarin alle Osse kapellen zitting hebben. De doelstelling van het Kapellenoverleg is om gezamenlijk tot een goede muzikale invulling door de Osse Kapellen te komen van de diverse evenementen waarvoor dit gewenst is.
Lees verder

Levi I en Ruben duiken onder met Huppelkes…

Uit dank voor hun bezoek aan De Waterman tijdens het carnaval 2008 kregen toenmalige Jeugdprins Levi I, zijn Adjudant Ruben en De Huppelkes een echte duik- en snorkelles.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Lief en leed

Boer Cornelis verloofd

Op het Elf Elf Bal ging boer Cornelis al onverwacht op zijn knieën ten overstaan van het feestende Osse carnavalspubliek. Maar tijdens het Nei-jaors feest op 3 januari werd het pas echt officieel.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Vraag en aanbod

Vacatures Commissie In- en optocht

De commissie In- en optocht heeft maar liefst vijf vacatures, vooral om de activiteiten op D’n Heuvel uit te breiden. Eerder in deze nieuwsbrief heeft u over deze ambitieuze plannen al kunnen lezen.
Lees verder

Vacature DTP’er commissie PR en voorlichting

De commissie is PR en voorlichting is (nog steeds) met spoed op zoek naar een creatieve DTP’er.
Lees verder

LP ‘Oss Alaaf’ gezocht

In 1986 is er ter ere van het Twè kèrres Elluf-jubileum een LP uitgebracht.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Nieuwe commissieleden

Hieronder volgt een overzicht van nieuwe commissieleden en worden zij, als het even kan, ook aan u voorgesteld.

Commissie PR en voorlichting

► Terug naar inhoudsopgave

Vertrokken commissieleden

Hieronder volgt een overzicht van de commissieleden die de functie hebben neergelegd. 

Commissie PR en voorlichting

  • Linda Zwaans, redactie jeugdpagina’s Carnavals Evenementen Krant
  • Tom Muskens, DTP-er Carnavals Evenementen Krant
► Terug naar inhoudsopgave