Nieuwsbrief SCVO - 14

De nieuwsbrief SCVO heeft vooral een functie voor de interne communicatie binnen de SCVO. Via deze nieuwsbrief kunnen nieuws en wetenswaardigheden onderling worden uitgewisseld. Iedereen die zich inzet voor het Osse carnaval kan zo op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt en tegelijk een ander informeren over de eigen activiteiten. De nieuwsbrief wordt per e-mail toegestuurd aan allen die zich hiervoor via de website hebben aangemeld.

Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven, klik dan hier

Uit het bestuur

Presidentiële column

De President is er vol van: de Champions League van de optochten komt naar Oss. Maar de spelregels worden wel anders...
Lees verder

Prinselijke column

Stadsprins Dook I en adjudant Antoon hebben al een heel druk programma achter de rug. En dat ze niet te flauw zijn, blijkt wel uit hun frisse nieuwjaarsduik.
Lees verder

Jeugdprinselijke column

Cas I heeft het minder gezellig gehad. Hij moest met het been omhoog. En nee, dat kwam niet door de wintersport.
Lees verder

Kort nieuws uit het bestuur

Vanwege nieuwe statuten staat er een aantal veranderingen op stapel. Zo neemt het Bestuur afscheid van het Algemeen Bestuur en de Hofraad en verwelkomt het College van Voorzitters en de Raad van Toezicht.
Lees verder 
► Terug naar inhoudsopgave

Uit de commissies

Foutjes in jaarkalender

Oplettende carnavalsvierders ontdekten een aantal foutjes in de jaarkalender die door de SCVO reeds was verspreid. In alle gevallen gaat het om de activiteiten van PCS De Raauw Ossekar. Hier vindt u het overzicht en de juiste informatie.
Lees verder

Prinsengarde presenteert nieuwe outfit op Winterland

 In het voorjaar schreef de Prinsengarde het verzoek uit: Ontwerp jij onze nieuw outfit? Zondag 8 januari 2012, tijdens carnaval op Winterland, kan iedereen voor het eerst de nieuwe outfit bewonderen.
Lees verder

Kaartverkoop A-Meezing concert Carnavalesk gestart

Op 11 februari is het weer zover: het evenement dat niemand, met ook maar een beetje affiniteit met carnaval, wil missen. Naast alle muzikale geweld wordt ook de Gouden Ossekop uitgereikt.
Lees verder

Nieuws uit de commissie CIAO

In de afgelopen weken is er veel gesproken over de Halfvastenoptocht. Dit traditionale feest der optochten komt na 44 jaar van Zeeland naar het Ossekoppenrijk. Maar ook introduceert de commissie een prijs voor de mooist versierde voorgevel.
Lees verder

Halfvastenoptocht in het Ossekoppenrijk

Zeeland neemt afscheid van een jarenlange traditie: de Halfvastenoptocht. Om bouwers van praal en optochtwagens uit Oss en de verre regio een podium te bieden om hun creatie aan een groot publiek te laten zien, heeft de SCVO besloten de Halfvastenoptocht naar Oss te halen.
Lees verder

Carnavals Evenement Krant wordt 8 februari verspreid

Omdat carnaval in 2012 vroeg valt is de periode van voorbereiding voor de Carnavals Evenementen Krant redelijk kort. Alles wordt in het werk gesteld om er een lekker leesbare informatieve Carnavals Evenementen Krant van te maken.
Lees verder

Piet van Lijssel geïnterviewd

Omroep Brabant heeft op 30 december 2011 bij Piet van Lijssel thuis opnamen gemaakt voor het programma Onder Ons.
Lees verder

Nieuws op de SCVO-website

De redactie van de nieuwsbrief selecteerde voor deze rubriek een aantal nieuwtjes die u mogelijk zijn ontgaan.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Overig nieuws

Maaslands Kapellen Festival voor de laatste keer

Zes kapellen staan 14 januari op het podium van het door Hartnekkig Tog?! en de Raauw Ossekar samen georganiseerde kapellenfestival. Voor de vijftiende en meteen ook de laatste keer wordt deze muzikale wedstrijd gehouden.
Lees verder

Avondje humor en gezelligheid van eigen bodem: OEPZ!

OEPZ, de Osse Eigen Pronk Zitting, is binnen het Osse carnaval niet meer weg te denken. Op 20 en 21 januari presenteer CV t Ken Net alweer voor de vierde keer in 't Oude Theater een pronkzitting voor en door Oss. En er zijn nog enkele kaarten voor de vrijdagavond voorstelling te koop.
Lees verder

Onthulling Oskaris VIII en virtuele CD presentatie MCLF

Oskaris VIII, de nieuwe Jeugdgrootvorst van de Raauw Ossekar, wordt op 22 januari bekendgemaakt in wijkcentrum De Hille. Aansluitend zal de CD van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival muzikaal gepresenteerd worden.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Lief en leed

De redactie ontving geen berichten voor deze rubriek.
► Terug naar inhoudsopgave

Vraag en aanbod

Vrijwilligers gezocht voor Halfvastenoptocht

Voor de Halfvastenoptocht is de commissie CIAO dringend op zoek naar vrijwilligers, die zich op zowel zaterdag 17 maart als zondag 18 maart 2012 willen inzetten om de optocht helemaal volgens plan te laten verlopen.
Lees verder

Hoffototeam zoekt fotografen

Het hoffototeam zoekt ter uitbreiding van hun team een aantal enthousiaste fotografen die tijdens een of meerdere evenementen fotos wil maken.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Nieuwe commissieleden

Hieronder volgt een overzicht van nieuwe commissieleden en worden zij, als het even kan, ook aan u voorgesteld.

Commissie PR en voorlichting

► Terug naar inhoudsopgave

Vertrokken commissieleden

De redactie ontving geen berichten voor deze rubriek.
► Terug naar inhoudsopgave

Linken naar vroeger

Wa doen ze nou?

In de historie van het Osse carnaval is al een grote bonte stoet mensen langs getrokken. In dit onderdeel worden ze weer voor het voetlicht gehaald en vraagt de redactie zich af: Wa doen ze nou? In deze aflevering blikken we terug op carnaval met Frans van Bakel.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave