Nieuwsbrief SCVO - 11

De nieuwsbrief SCVO heeft vooral een functie voor de interne communicatie binnen de SCVO. Via deze nieuwsbrief kunnen nieuws en wetenswaardigheden onderling worden uitgewisseld. Iedereen die zich inzet voor het Osse carnaval kan zo op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt en tegelijk een ander informeren over de eigen activiteiten. De nieuwsbrief wordt per e-mail toegestuurd aan allen die zich hiervoor via de website hebben aangemeld.

Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven, klik dan hier.

Van de redactie
Deze nieuwsbrief is de 11e sinds de SCVO met de nieuwsbrief startte in 2008. Daarom is met ingang van deze nieuwsbrief een nieuwe rubriek toegevoegd: 'Linken naar vroeger'. Omdat het toch wel heel leuk is om niet alleen vooruit, maar ook achterom te kijken naar tijden en beelden die misschien toch al ver weg waren gezakt. De redactie hoopt op uw actieve bijdrage en is benieuwd naar uw reactie!

Uit het bestuur

Presidentiële column

Wat de President dit keer vooral opvalt is de vanzelfsprekendheid waarmee iedereen zich inzet voor het Osse carnaval. Maar is dit wel zo vanzelfsprekend?
Lees verder

Prinselijke column

In deze nieuwsbrief vervolgt onze Stadsprins zijn verslag van de ervaringen van Stadsprins en adjudant voor, tijdens en na allerlei activiteiten die met het carnaval te maken hebben.
Lees verder

Jeugdprinselijke column

De Jeugdprins en zijn adjudant zijn heel blij dat de CITO-toets erop zit en dat zij zich kunnen storten op alle carnavalsfeesten en carna(vals)bals die gaan komen.
Lees verder

Kort nieuws uit het bestuur

Wist u dat in de stad Breda een populaire Osse activiteit met veel succes is overgenomen? En dat er binnen de SCVO een fusie op komst is?
Lees verder 

Mini-Ossekoppenplein in Zeeland

De SCVO heeft de intentie om met een of beide Prinsenwagens mee te doen aan de Halfvastenoptocht in Zeeland op 3 april 2011.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Uit de commissies

Live Dtv tijdens de grote optocht

Voor het eerst in de geschiedenis van het Osse carnaval zal de optocht op zondag 6 maart 2011 live te zien zijn via Dtv.
Lees verder

Last minute inschrijvingen Optocht

Inschrijven voor de carnavalsoptocht in het Ossekoppenrijk na 19 februari is nog mogelijk.
Lees verder

De Boeren Tocht der Tochten

De onechtverbintenis van het boerenbruidspaar wordt vooraf gegaan door een ware Boeren Tocht der Tochten van de bruidstoet die 's ochtends start bij Bellevue en via het City Hotel en de Rusheuvel eindigt op het Ossekoppenplein.
Lees verder

Wie de trui past, trekke hem aan?

Edwin Tulkens heeft officieel zijn commissietrui van CarnaBal ingeleverd. Hij kon er maar geen afscheid van nemen ook al was hij dit seizoen niet meer actief.
Lees verder

Clubbezoeken door CIAO

Vanaf januari zijn de leden van de commissie CIAO weer begonnen met de clubbezoeken. Niet alleen de Osse clubs maar ook de buitendorpse clubs worden weer met regelmaat bezocht.
Lees verder

Keulen 18 februari 2011: 'Blauen Funken'

U is vast niet ontgaan dat Osse carnavalsvierders, net als vorig jaar, een reis naar Keulen hebben gemaakt! Bij deze een verslagje van deze fantastische dag.
Lees verder

De carnavalskrant komt eraan

De commissie PR en voorlichting is zo trots als een pauw op de nieuwe Carnavals Evenementen Krant. Daarom laten ze nu alvast een sneaky preview van de voorpagina zien.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Overig nieuws

Osse Carnavalsmis op onderdelen gewijzigd

Tijdens het komend carnaval 2011 zal er traditiegetrouw weer een Osse Carnavalsmis worden gehouden, in grote lijnen volgens hetzelfde beproefde concept. Maar er zijn ook vernieuwingen doorgevoerd waardoor de Carnavalsmis levendig en interessant blijft om bij te wonen.
Lees verder

Los Zand heeft Prins Bart I

In een gezellige ambiance aan de Nieuwe Hofstraat maakte (inmiddels ex-)prinses Mietsie bekend wie Los Zand tijdens het komend carnaval voor zal gaan.
Lees verder

Oscaris VII onthuld als Jeugdgrootvorst 

De Raauw Ossekar heeft weer een nieuwe Jeugdgrootvorst. Oskaris de Zevende is samen met zijn jeugdadjudant onthuld in De Hille, de residentie van de carnavalsstichting.
Lees verder

Jeugd en carnaval: houd het fris!

Van de GGD Hart voor Brabant ontving de redactie tips voor het fris houden van carnaval. Voor alle ouders van jongeren een aanrader.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Lief en leed

Voor deze rubriek  zijn geen meldingen ontvangen.
► Terug naar inhoudsopgave

Vraag en aanbod

Word jij de beste danser(es) van Oss?

Jochem van Gelder roept jeugdig Oss op deel te nemen aan het spectaculaire Super Swing Star op zaterdag 5 maart 2011! Wees er snel bij, want vol is vol!
Lees verder

Word jouw talent ontdekt op Dtv?

Er is nog plaats voor enkele muziekkapellen om mee te lopen tijdens de 'De grote stedelijke carnavals optocht van de stad Oss'.
Lees verder

Dweilhandjes gezocht!

Tijdens Dweilmaondag komt er nog een aantal handjes tekort. Vrijwilligers gezocht die op de altijd gezellige maandag kunnen helpen op het Ossekoppenplein.
Lees verder

Gezocht: thema carnaval 2011/2012

Het is een mooie traditie om het feest van carnaval elk jaar een thema toe te delen. Het bestuur vraagt u mee te denken over een originele pakkende slogan voor het carnavalseizoen van 2011/2012.
Lees verder

Oproep voor aanwezigheid mini-Ossekoppenplein in Zeeland

Bij deze roept het SCVO-bestuur alle Osse carnavalsvierders op om het mini-Ossekoppenplein in Zeeland te vullen. Dit is de vaste pleisterplaats van de supporters van de Osse deelnemers aan de Halfvastenoptocht in Zeeland, 3 april 2011.
Lees verder
► Terug naar inhoudsopgave

Nieuwe commissieleden

Hieronder volgt een overzicht van nieuwe commissieleden en worden zij, als het even kan, ook aan u voorgesteld.

Raod van Elluf

► Terug naar inhoudsopgave

Vertrokken commissieleden

Voor deze rubriek  zijn geen meldingen ontvangen.
► Terug naar inhoudsopgave

Linken naar vroeger

Wa doen ze nou?

In de historie van het Osse carnaval is al een grote bonte stoet mensen langs getrokken. In dit onderdeel van de nieuwe rubriek 'Linken naar vroeger' worden ze weer voor het voetlicht gehaald en vraagt de redactie zich af: Wa doen ze nou? In deze eerste aflevering blikken we terug op carnaval met oud Stadsprins Albert I.
Lees verder

Lezing 'Osse carnaval op film'

Piet van Lijssel toont in het Stadsarchief een historische film over het openbare carnaval vanaf 1965 tot 1977 in onze stad, donderdagavond 24 februari 2011.
Lees verder

Foto's van vroeger en nu

Een onderdeel van de nieuwe rubriek 'Linken naar vroeger' is het raden van een bekende Osse carnavalsvierder van nu aan de hand van een foto van vroeger. Deze eerste keer hebben we het niet te moeilijk gemaakt.
Lees verder

Meedoen in 'Wa doen ze nou?'

De redactie van de nieuwsbrief is op zoek naar mensen die in het verleden actief zijn geweest binnen de Stichting. Wat is er van die bekende en onbekendere SCVO'ers geworden, hoe gaat het met ze? Meld kandidaten aan voor een interview.
Lees verder

Heeft u nog foto's van vroeger en nu?

Als u nog foto's van uzelf van vroeger heeft waarvan u denkt: "Zo kent vast niemand me meer", dan wil de redactie graag deze foto's gebruiken voor het onderdeel 'Foto's van vroeger en nu'.
Lees verder

Heeft u nog filmpjes van vroeger?

Geïnspireerd door de lezing van Piet van Lijssel in het Stadsarchief wil de redactie iedereen oproepen om (fragmenten van) hun vroegere carnavalsfilmpjes op YouTube te plaatsen.
Lees verder 
 
► Terug naar inhoudsopgave