Nieuwsbrief SCVO - 3 Extra editie

Boerenbruiloft op Omroep Brabant

Omroep Brabant komt naar het Ossekoppenrijk om aandacht te geven aan onze Boerenbruiloft. Dat is begrijpelijk want we hebben dit jaar een wel erg hoge nieuwswaarde met zo`n rokkenjager als bruidegom.

Moet boer nog op zoek naar zijn vrouw?

Het is een spannende tijd voor het boerenpaar. Zal de bruid op tijd aanwezig zijn om zich bij de bruidegom te voegen bij Bellevue? Of wordt het op het laatste moment toch nog: 'Boer zoekt vrouw' en zal er dan een bruid langs de route staan, die alsnog op de boerenkar zal stappen om vervolgens in de onecht te worden verbonden met de bruidegom? Dit is zelfs zo spannend, dat Omroep Brabant hier live verslag van wil doen….

De boerenkar, voortgetrokken door een Zeeuwse knol, wordt vooraf gegaan door een boerenkapel en de familie, die in grote getale aanwezig zal zijn. Pas bij Fellini’s, waar de ondertrouw plaatsvindt, zal duidelijk worden of de bruid het nog ‘ziet zitten’ met deze notoire rokkenjager. Ook de wederzijdse ouders zullen zich niet onbetuigd laten. En dan gaat het toch echt gebeuren in Stadscafé De Ontmoeting: de onechte huwelijksvoltrekking door ZDH Arno I. Er zal een levendige receptie zijn, die opgeluisterd zal worden door locale artiesten en kapellen.

► Terug naar inhoudsopgave

Oproep voor originele klederdracht

De SCVO wil natuurlijk prima voor de dag komen op Omroep Brabant. Vandaar dat zij alle commissieleden van de SCVO en alle andere carnavalisten oproept om zo veel mogelijk in orginele klederdracht aanwezig te zijn bij zoveel mogelijk activiteiten van de Boerenbruiloft. Het uitgebreide programma vindt u hier. Omroep Brabant komt ongeveer om 13:15 uur naar Fellini`s en daarna naar Stadscafé De Ontmoeting. De opnamen worden dezelfde avond uitgezonden.

► Terug naar inhoudsopgave